Tip van Tante no.02: Bingo!

Tip van Tante no.02: Bingo!

Tip van Tante no. 02:
We gaan op vakantie en nemen mee…. HUISWERK!
Soms is het onvermijdelijk….. bijvoorbeeld als de leerkracht van je kind aangeeft dat een achterstand moet worden weggewerkt om volgend jaar goed aan te sluiten. Of om opgedane kennis niet verloren te laten gaan…. Deze zomervakantie geeft Tante Tol elke vrijdag een Tip om op een speelse manier aan dit “huiswerk” te werken.

Vandaag een aantal tips om te werken aan de tafels:
– schrijf de antwoorden van de tafel die geleerd of herhaald moet worden met stoepkrijt op straat en laat je kind de tafel springen, hinkelen of, als er een trap is, traplopen.
– laat je kinderen zo snel mogelijk het aantal autobanden op het veld opnoemen (aantal caravans en auto’s x 4 banden), het aantal wc’s op de camping (aantal per toiletgebouw x aantal toiletgebouwen) etc.
– speel tafelbingo met de tafels die nog geoefend moeten worden. Voor kant en klare bingokaarten, klik hier.
– cijfertwister is ook altijd leuk: schijf de antwoorden van twee tafels door elkaar met stoepkrijt op straat in 4 rijen van 5 antwoorden (sommige getallen kunnen dubbel voorkomen!) en dan starten maar: zet je rechterhand op 3×3 (je kind zet zijn hand op de 9) en je linker voet op 2×5 (de linker voet van je kind gaat naar de 10) etc. En draai ook de beurt om! Goed voor je kind om de sommen bij de antwoorden te ‘bedenken’ en zo blijf jij ook een beetje soepel met je linkerhand op de ene kant van het veld en je rechterbeen de andere kant op ……
lastig om de sommen zelf te denken of geen tegels in de buurt om op te schrijven? Het kan ook met de cijferspelmat.

Zo wordt “huiswerk” een spelletje! Veel plezier!