Het ABC van Tante Tol

Tante Tol biedt speelgoed en spelletjes, maar is geen gewone speelgoedwinkel! 

Alle materialen en producten zijn gekozen op basis van de filosofie van Tante Tol. Bij elk spel of materiaal is gekeken of het kinderen of tieners aanzet tot Actief zijn, of zij met deze materialen zelf Beleven hoe iets is of werkt, te lezen of na te spelen. Maar ook of zij er zelf iets mee kunnen Creëren. 
Dat is het ABC van Tante Tol! 

Daarnaast zijn de meeste producten een aanvulling op het onderwijs en kunnen daarom ook in het onderwijs, naast de gebruikte methode of als RT materiaal, worden ingezet. Maar mocht je de materialen alleen thuis willen gebruiken, dan “bijt” dit het onderwijs niet! 
Tevens zijn er materialen gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling of producten die aanzetten tot bewegen. Tante Tol is geen psycholoog of gymleraar, maar bekend is dat problemen in de sociaal emotionele – en motorische ontwikkeling vaak samengaan met leerproblemen op school. Op een luchtige, speelse manier stil staan bij deze twee ontwikkelgebieden kan bijdragen aan beter functioneren op school. Vandaar dat ook dit terug te vinden is in het assortiment. 

Naast spellen en speelgoed heeft Tante Tol ook downloads die voor een kleine vergoeding worden aangeboden. De inhoud van deze bestanden kan variëren. Denk aan huiswerk instructies, een leuk thema-knutselwerkje of een lesbrief bij een spel of product. Zowel leuk voor onderwijsprofessionals als ouders, ter Ondersteuning

Kwaliteit en functionaliteit

Het assortiment van Tante Tol is voorgeselecteerd! Met andere woorden: Tante Tol heeft al een keus gemaakt uit de vele aanbieders van dezelfde materialen. Zo vind je 1 merk klei of pop, is het taalspelletje van Jumbo maar het rekenspelletje van Loco (Noorhof) en worden niet alle kinderboeken aangeboden, maar alleen de boeken passend bij een bepaald thema. 

De keus is gebaseerd op kwaliteit en functionaliteit. Tante Tol houdt van degelijke materialen die een tijdje meegaan. Liefst duurzaam, maar dat is niet altijd mogelijk. Ze moeten vooral iets bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen en tieners, dus functioneel zijn. Het assortiment zal regelmatig worden aangevuld en ook verzoekjes behoren tot de mogelijkheid. Ben je op zoek naar een bepaald spel of materiaal voor een specifiek probleem, stuur Tante Tol een berichtje, dan gaat zij samen met jou op zoek!